Volledig scherm
PREMIUM
De bewuste containers staan inmiddels op de daken; de installatie is nog gaande. © Johannes Rutgers

Dak in Apeldoorn mag rommelig, als het duurzaam wordt

Wordt een straat lelijker van flinke containers bovenop de daken van flatgebouwen? En zo ja, is dat acceptabel als die kasten de wereld iets duurzamer maken? Wat de gemeente betreft weegt duurzaamheid zwaarder - tenminste in het geval van een renovatieproject in Apeldoorn-Zuid.

Duurzame energie opwekken; het maakt wel vaker discussie los. Denk aan windmolens en grootschalige zonneparken. Maar zo'n discussie is er dus ook - zij het klein, en binnen de muren van het stadhuis - als het gaat om de daken van zes flats. Die staan aan de 1e Wormenseweg en een paar straten daarachter (Tjonger, Hunze, Berkel en IJsselstraat). De gebouwen, met in totaal 192 appartementen, worden verduurzaamd. Een onderdeel daarvan is een innovatief systeem met zonnepanelen. Een van de bijzonderheden is dat de energie in batterijen wordt opgeslagen, zodat elk appartement altijd stroom heeft.

  1. Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?
    PREMIUM

    Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?

    Afgelopen dinsdag overleed de 26-jarige Apeldoorner Mike ter Halle nadat hij vorig weekeinde vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot. De politie hield de 18-jarige in eerste instantie aan op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. De rechter-commissaris besloot dinsdag de verdachte nog zeker veertien dagen vast te houden, en de verdenking te verzwaren naar poging tot doodslag. Waarom is er sprake van een verdenking poging tot doodslag?