Beeld uit eind 2018, toen er nog gebruik werd gemaakt van een leegstaand schoolgebouw in De Maten. Dat pand is inmiddels gesloopt. Derdehands staat op straat.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit eind 2018, toen er nog gebruik werd gemaakt van een leegstaand schoolgebouw in De Maten. Dat pand is inmiddels gesloopt. Derdehands staat op straat. © Kevin Hagens

Dakloze Stichting Derdehands Apeldoorn staat water aan de lippen

Het water staat Stichting Derdehands aan de lippen. Sinds april is de organisatie, die gebruikte spullen in ontwikkelingslanden een nieuwe kans geeft, dakloos. Het bestuur wil niet aan stoppen denken, maar die optie wordt wel steeds reëler. Derdehands bestaat bijna dertig jaar.

Een geschikt pand voor weinig geld, of een sponsor die een financieel bijdraagt. Dat zijn de twee reddingsboeien die de Apeldoornse stichting voor ogen heeft. . ,,Er zijn genoeg leegstaande panden, maar het blijft steeds hangen op de hoge huurtarieven. We komen eigenlijk niks tegen wat geschikt is’’, zegt Marleen Turner van de stichting die tweedehands, afgeschreven, of overcomplete goederen inzamelt die in de arme gebieden op de wereld nog goed bruikbaar zijn.