Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © PlusOV

Deels stoppen met PlusOV kost gemeente Apeldoorn mogelijk half miljoen

Voor het doorsnijden van de banden met PlusOV voor het routegebonden vervoer, moet Apeldoorn mogelijk een half miljoen euro betalen. Deze ‘uittredingskosten’ uit de gemeenschappelijke regeling zijn nog een ruwe schatting, maar de gemeente houdt met dit bedrag vooralsnog rekening in de begroting. Wanneer er een besluit wordt genomen over de precieze kosten, is nog niet bekend.

Apeldoorn, Deventer en Zutphen besloten op 1 november vorig jaar vanaf komend schooljaar het speciaal leerlingen-, wmo- en dagbestedingsvervoer niet meer via PlusOV te regelen. De drie gemeenten gaan dat vervoer nu gezamenlijk organiseren. Het vraagafhankelijk vervoer (de voormalige regiotaxi) blijft nog wel via PlusOV lopen.

  1. Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoorner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoor­ner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Een 83-jarige inwoner van Apeldoorn dreigt de gevangenis in te draaien, omdat hij een aantal jaar geleden zijn kleinzoon tijdens een logeerpartijtje heeft misbruikt. Het kind was toen een jaar of vijf, zes. De officier van justitie in Zutphen eist twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. ‘Dan ga ik verhuizen uit Apeldoorn’, reageerde opa B. van Z. in de rechtbank, ‘want ze zeggen wel eens Apeldoorn Babbeldoorn. Als ik zo’n tijd weg ben komt het uit in mijn omgeving’.