Een auto vloog uit de bocht op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn en kwam tot stilstand tegen een boom.
Volledig scherm
Een auto vloog uit de bocht op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn en kwam tot stilstand tegen een boom. © Luciano de Graaf

Derde ongeluk in drie dagen: opnieuw is het raak in beruchte bocht in Apeldoorn

videoOpnieuw is er een automobilist uit de bocht gevlogen op de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn. Een vrouw raakte in de inmiddels beruchte bocht de macht over het stuur kwijt en eindigde tegen een boom. Het is al het derde ongeluk deze week.

De bewuste bocht in de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn.
Volledig scherm
De bewuste bocht in de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn.

Het ongeluk gebeurde even na 20.30 uur. De bestuurster van een Nissan Micra zou volgens buurtbewoners via een stoepje uit de bocht zijn gegleden. Vervolgens kwam haar bolide tegen een boom tot stilstand, met de nodige schade tot gevolg. 

De vrouw werd nagekeken door toegesneld ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Het ongeval trok veel bekijks vanuit de buurt, mede door de vele ongelukken die de afgelopen tijd in de bocht zijn gebeurd. Zo botste er afgelopen donderdag nog een bestuurder tegen een lantaarnpaal. De nacht ervoor was het ook al misgegaan. 

Gevaarlijk

Buurtbewoners zijn bezorgd, lieten ze vlak na beide ongevallen tegenover de Stentor weten. Ze vinden het schandalig dat de gemeente het probleem niet oplost. ,,We hebben het meermalen bij de gemeente en bij de politie aangegeven’’, zegt bewoner Meia Slomp. ,,Voor ons zelf is het ook gevaarlijk. Zelf stak ik een keer met een scooter over toen vlak achter me een auto bijna op z’n kant ging. Bij die oversteek stonden ooit betonpalen, maar die zijn weggehaald ‘voor de verkeersveiligheid’. Maar onze veiligheid dan?’’  

De Stentor vroeg zowel de politie als de gemeente om cijfers. De politie registreerde in 2019 aan de Laan van de Mensenrechten veertien ongevallen. Bij minstens vijf daarvan verloor de chauffeur de macht over het stuur in de beruchte bocht. Het aantal kan hoger zijn doordat de politie niet bij alle ongevallen wordt ingeschakeld. 

Eerder werd deze video gemaakt: