Oekraïnse truckers zijn voorlopig gestrand op een parkeerplaats langs de A50 bij Beekbergen. Ze willen terug naar hun thuisland, maar moeten wachten op instructies van hun werkgever.
Volledig scherm
PREMIUM
Oekraïnse truckers zijn voorlopig gestrand op een parkeerplaats langs de A50 bij Beekbergen. Ze willen terug naar hun thuisland, maar moeten wachten op instructies van hun werkgever. © Jaap Selles

Deze chauffeurs willen in Oekraïne hun familie beschermen, maar staan voorlopig stil bij Apeldoorn

VIDEOAppen, bellen en facetimen. Een groep Oekraïense chauffeurs doet de hele dag niets anders op een parkeerplaats langs de A50 bij Apeldoorn. Ze voelen zich machteloos. Hoewel zij hun familie willen beschermen in de oorlog tegen de Russen, weten ze niet of ze überhaupt de grens over mogen.

0 reacties

 1. Slachtoffer (17) van overval in Apeldoornse snackbar ontroert in rechtszaal: ‘Ik zou je met een lach hebben geholpen’
  PREMIUM
  met video

  Slachtof­fer (17) van overval in Apeldoorn­se snackbar ontroert in rechtszaal: ‘Ik zou je met een lach hebben geholpen’

  Zelfs de voorzitter van de rechtbank zegt er kippenvel van te krijgen. De tijdens de zitting getoonde camerabeelden van de gewapende overval die Yavuz I. (46) in oktober op cafetaria De Gildehof in Apeldoorn pleegde, hakken er flink in. Vooral de noodkreten die een destijds 16-jarige medewerkster slaakt als ze met een mes bedreigd wordt, gaan door merg en been.
  Apeldoorn