Muziekdocente Marieke de Vos, op archieffoto bezig samen met (v.l.n.r.) Eithan Purnomo, Lisa van Daalen en Eva Huisman.
Volledig scherm
PREMIUM
Muziekdocente Marieke de Vos, op archieffoto bezig samen met (v.l.n.r.) Eithan Purnomo, Lisa van Daalen en Eva Huisman. © Archief, Maarten Sprangh

‘Diepe ellende bij ondernemers’; Apeldoorn trekt portemonnee voor muziekdocent en podiumbouwer

Apeldoorn komt met een speciale subsidieregeling voor culturele ondernemers. De gemeente wil voorkomen dat zij door de coronacrisis ‘omvallen’, waardoor de lokale cultuursector onherstelbare schade oploopt. De subsidieregeling maakt deel uit van een nieuw noodsteunpakket voor ondernemers, dat Apeldoorn boven op de landelijke regelingen aanbiedt.

 1. Ondanks dreiging in Oekraïne is hulptransport vanuit Apeldoorn onderweg: ‘Ik heb er af en toe buikpijn van’
  PREMIUM

  Ondanks dreiging in Oekraïne is hulptrans­port vanuit Apeldoorn onderweg: ‘Ik heb er af en toe buikpijn van’

  De dreiging van een Russische militaire inval in Oekraïne ten spijt, de Stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (WHOE) in Apeldoorn durft het aan een vrachtwagen met schoolmeubilair naar de Oekraïne te sturen. ,,Onze chauffeur, die zelf in Oekraïne woont, vertelt dat dat nog veilig kan. Maar ik heb er soms wel buikpijn van”, zegt voorzitter Herman Garritsen.
 2. Protestactie Kapsalon Theater op losse schroeven: Deventer haakt af, Apeldoorn houdt vol
  PREMIUM
  update en poll

  Protestac­tie Kapsalon Theater op losse schroeven: Deventer haakt af, Apeldoorn houdt vol

  De landelijke protestactie Kapsalon Theater staat op losse schroeven, nu de burgemeesters zeggen de coronamaatregelen strikt te gaan handhaven. In Deventer hebben ze daarom besloten de boel af te blazen. Theater Orpheus in Apeldoorn geeft zich echter nog niet gewonnen. Opmerkelijk genoeg moedigt de burgemeester van Kampen een andere actie tegen de cultuursluiting juist aan.