Gebouw 055 aan de Condorweg in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Gebouw 055 aan de Condorweg in Apeldoorn. © Rob Voss

Dominee tegen rechter: ‘Ik ben bedrogen door de gemeente Apeldoorn’

Dominee Peter van der Weerd van Stichting Gebouw 055 wond er donderdag voor de Raad van State geen doekjes om. Het stadsbestuur wist in 2012 wel degelijk van zijn plan om in gebouw 055 aan de Condorweg niet alleen een kerk te beginnen maar ook - en voornamelijk zelfs - een evenementen- en cursusgebouw. De predikant voelt zich bedrogen door de gemeente, zei hij tegen voorzieningenrechter Hans Venema.

0 reacties

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Oekraïne-oorlog gooit huizenmarkt óók in Apeldoorn op slot, verkopers hopen op kijkers op open dag
  PREMIUM

  Oekraïne-oor­log gooit huizen­markt óók in Apeldoorn op slot, verkopers hopen op kijkers op open dag

  Rijen gegadigden stonden in een rij, overbieden was eerder regel dan uitzondering. Sinds pakweg april weten Tom Oudshoorn en Nicka Vermeer beter. De gevolgen van de oorlog in Oekraïne, inflatie en renteverhoging laten zich voelen voor de huizenverkopers, die destijds nog dachten op korte termijn een verkoopakte te kunnen tekenen. ,,We hebben sinds april twee kijkers gehad.’’