Volledig scherm
PREMIUM
Bevrijdingsfestival Apeldoorn 2018. © Delicious Media

Domper Bevrijdingsfestival: gemeente Apeldoorn financiert groei niet

De organisatie van het Bevrijdingsfestival is zwaar teleurgesteld in de subsidie die de gemeente voor de vierde editie van het Apeldoornse evenement beschikbaar stelt. De toegezegde achtduizend euro is slechts een fractie van de gevraagde zestig mille. Dat maakt het onmogelijk de gewenste groei te kunnen doorzetten.

Vorig jaar kreeg het Bevrijdingsfestival nog vijfduizend euro ondersteuning. Bij de manier waarop de organisatie nu wil doorgroeien naar een regionaal evenement plaatst de gemeente vraagtekens. De begroting van 171.193 euro inclusief 59.693 euro aangevraagde subsidie en een verwachting van dertigduizend bezoekers is ‘risicovol’, vindt de gemeente. ,,Bijstellen naar beneden is noodzakelijk.’’

  1. Bezoekers RMS-dag in Apeldoorn vinden herdenken belangrijker dan ‘gedoe vooraf’
    PREMIUM
    video

    Bezoekers RMS-dag in Apeldoorn vinden herdenken belangrij­ker dan ‘gedoe vooraf’

    De aanloop naar de RMS-dag in Apeldoorn verliep alles behalve rustig. Maar daar werd vandaag tijdens het vieren en herdenken van het uitroepen van de Republik Maluku Selatan in 1950, nauwelijks bij stil gestaan. ,,Het is mooi dat er een overwinning is geweest, maar die is niet belangrijk meer. Vandaag gaat het om het herdenken en vieren van deze dag’’, vindt bezoeker Marinho (44) uit Vaassen.