Volledig scherm
PREMIUM
Inspectie van ‘de scheur', donderdagavond. © Maarten Sprangh

Druk door verbouwing oorzaak ‘scheur’ Stadhuis Apeldoorn

Tumult op de avond, opluchting de volgende ochtend. De ‘scheur’ die vorige week werd ontdekt in een vloer van het Apeldoornse Stadhuis blijkt geen scheur te zijn, maar afbrokkelend marmer. Oorzaak daarvan is dat de vloer onder druk is komen te staan door de grote verbouwing die op dit moment wordt uitgevoerd. De dragende vloer ondervindt daar echter geen hinder van, stelt de gemeente.

Na de ontdekking van de ‘scheur’ donderdagavond werd meteen alarm geslagen. Meteen werd het Stadhuis direct geëvacueerd, terwijl de Politieke Markt bezig was. Nu de 27,5 miljoen euro kostende verbouwing in volle gang is, kunnen er geen risico's worden genomen, vindt het gemeentebestuur.

  1. Geen joint of shag in huis: moeder uit Apeldoorn bindt uit woede kind met luiers vast

    Geen joint of shag in huis: moeder uit Apeldoorn bindt uit woede kind met luiers vast

    Bij het wakker worden ontdekte een jonge moeder dat er niets te roken in huis was: geen joint, geen shag. En haar huilende dochtertje van zestien maanden oud wilde ook al niet eten. Toen ging de nu 27-jarige P. van der S. uit Apeldoorn ‘over de zeik’, zoals ze het zelf noemt. Ze gaf het kind een pets in haar gezichtje en legde het in een ledikantje met de armpjes achter haar rug gebonden met twee luiers.