Volledig scherm
PREMIUM
Inspectie van ‘de scheur', donderdagavond. © Maarten Sprangh

Druk door verbouwing oorzaak ‘scheur’ Stadhuis Apeldoorn

Tumult op de avond, opluchting de volgende ochtend. De ‘scheur’ die vorige week werd ontdekt in een vloer van het Apeldoornse Stadhuis blijkt geen scheur te zijn, maar afbrokkelend marmer. Oorzaak daarvan is dat de vloer onder druk is komen te staan door de grote verbouwing die op dit moment wordt uitgevoerd. De dragende vloer ondervindt daar echter geen hinder van, stelt de gemeente.

Na de ontdekking van de ‘scheur’ donderdagavond werd meteen alarm geslagen. Meteen werd het Stadhuis direct geëvacueerd, terwijl de Politieke Markt bezig was. Nu de 27,5 miljoen euro kostende verbouwing in volle gang is, kunnen er geen risico's worden genomen, vindt het gemeentebestuur.

  1. Eigenaar Marokkaanse woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’
    PREMIUM

    Eigenaar Marokkaan­se woonwinkel heeft het helemaal gehad met Apeldoorn: ‘Met een knoop in de maag naar mijn eigen zaak’

    Aan het ‘verstandshuwelijk’ tussen de Marokkaanse Woonwinkel Artizana en Apeldoorn komt wellicht spoedig een einde. Eigenaar Marco Jutte heeft helemaal gehad met het ondernemen aan de Hoofdstraat en overweegt sterk zijn woonwinkel annex horecazaak te sluiten. Twee toezichthouders die hem afgelopen week sommeerden zijn koopwaar binnen te zetten, lijken de druppel. ,,Mij wordt constant het vel over de oren gehaald”.