Duizenden bezoekers RadioNL Zomertoer in Apeldoorn

VIDEOEnkele duizenden liefhebbers van het Nederlandse lied bezoeken vandaag de RadioNL Zomertoer in Apeldoorn. Het is het vijfde jaar op rij dat het gratis festival op het parkeerterrein van winkelcentrum De Voorwaarts wordt gehouden.

Initiatiefnemer Peter van den Maagdenberg (Mediamarkt) is blij met de manier waarop het festival zich heeft ontwikkeld, nadat de eerste regenachtige editie slechts weinig mensen trok. Zijn wens was dat het bij de liefhebbers van het Nederlandse lied een vaste plek op de agenda krijgt: de zomervakantie muzikaal afsluiten in Apeldoorn. ,,Het lijkt er zo langzamerhand op dat dit is gelukt’’, zegt hij.

Een van de artiesten die vanmiddag op het podium staan is Sidney Bischoff, die voor eigen publiek optreedt.

RadioNL Zomertoer in Apeldoorn.
Volledig scherm
RadioNL Zomertoer in Apeldoorn. © Gep Leeflang
  1. Chef-kok Peter geeft vanuit Loenen geheimen uit een boeddhistische keuken prijs
    PREMIUM

    Chef-kok Peter geeft vanuit Loenen geheimen uit een boeddhisti­sche keuken prijs

    Het is een mooi hart onder de riem. Conferentiecentrum Bosoord, van het Maitreya instituut in Loenen, wordt hard geraakt door de coronacrisis. Tegelijk vindt het kookboek dat Maitreya heeft uitgegeven zijn weg door Nederland. Geheimen uit een boeddhistische keuken ging in korte tijd een paar honderd keer over de toonbank. ,,Wanneer dit verkoopsucces zich doorzet is een Engelstalige versie een logische stap.’’