Volledig scherm
Foto ter illustratie. De theaterbus staat zaterdag op het Raadhuisplein in Apeldoorn. © Rob Voss

Eerste kaarten theaterseizoen Orpheus gaan op Raadhuisplein over de toonbank

De eerste kaarten voor het nieuwe theaterseizoen van Orpheus gaan zaterdag in de verkoop. De theaterbus staat tussen 10.00 en 17.00 uur op het Raadhuisplein in Apeldoorn voor de verkoop van tickets voor zo'n 350 voorstellingen. 

Het nieuwe theaterseizoen gaat in september van start, met niet alleen grote Theateralliantieproducties maar ook een nieuw jazzfestival, iedere vierde vrijdag van de maand live-muziek na een voorstelling en voorstellingen rond het thema 75 jaar bevrijding. 

Kinderen kunnen tussen 10.00 en 15.00 uur bij de bus een glittertattoo laten zetten van de Vriendjes van Orpheus, voor volwassen is er een Orpheus spel waar theaterprijzen mee zijn te winnen. 

Kaarten voor het nieuwe seizoen zijn niet alleen bij de theaterbus te bestellen, maar zaterdag vanaf 10.00 uur 's ochtends ook via de website van het theater. De balie van de theaterkassa in Orpheus is elke werkdag open van 10.00 tot 14.00 uur. 

  1. Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoorner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoor­ner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Een 83-jarige inwoner van Apeldoorn dreigt de gevangenis in te draaien, omdat hij een aantal jaar geleden zijn kleinzoon tijdens een logeerpartijtje heeft misbruikt. Het kind was toen een jaar of vijf, zes. De officier van justitie in Zutphen eist twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. ‘Dan ga ik verhuizen uit Apeldoorn’, reageerde opa B. van Z. in de rechtbank, ‘want ze zeggen wel eens Apeldoorn Babbeldoorn. Als ik zo’n tijd weg ben komt het uit in mijn omgeving’.