Volledig scherm
Omvlee (midden) heeft zijn boek begin deze maand gepresenteerd in poptempel Paradiso. © Adigro Fotografie

‘Elvis-dominee’ en oud-Apeldoorner Omvlee schrijft boek over kerk en popmuziek

Wat hebben BLØF en Elvis met het christelijk geloof te maken? Hoe verwerk je muziek van Johnny Cash, Claudia de Breij of Nick Cave in een kerkdienst? Over die thema's heeft oud-Apeldoorner Fred Omvlee met anderen een boek geschreven.

Omvlee, die opgroeide in Apeldoorn, is marinepredikant en organisator van bijzondere kerkdiensten rond Elvis Presley en Top2000-diensten. Ook in de Grote Kerk in zijn voormalige woonplaats ging hij voor in die speciale diensten. De Top2000-dienst heeft de afgelopen jaren zijn weg door heel Nederland gevonden. Omvlee is persoonlijk groot fan van Elvis.
Met het boek ‘Van Elvis-viering tot U2-dienst’ vertelt Omvlee met twee andere predikanten die vaker popmuziek gebruiken, welke waarde moderne muziek kan hebben. En hoe die toegepast kan worden in kerkbijeenkomsten.Het boek sluit af met ‘een kleine theologie van de popmuziek’.

  1. Eva uit Apeldoorn heeft borstkanker gen: ‘Ik dacht, wat ben ik blij dat ik mijn borsten nog héb!’
    PREMIUM

    Eva uit Apeldoorn heeft borstkan­ker gen: ‘Ik dacht, wat ben ik blij dat ik mijn borsten nog héb!’

    ‘Ik ben zo blij, zó blij! Ze zegt het met een grote glimlach op haar gezicht en het zijn niet eens haar woorden. Maar die van haar man, die dit een week lang diverse keren uitschreeuwde. Waarom? Omdat uit onderzoek onlangs bekend werd dat een preventieve borstamputatie bij het borstkankergen BRCA 2 niet noodzakelijk is. En laat Eva Siebelink uit Apeldoorn nou net dàt gen hebben. En laat zij nou enige tijd geleden besloten hebben haar borsten nièt te amputeren.