Volledig scherm
PREMIUM
Karel Klosse , eigenaar van Hotel Restaurant de Echoput in Hoog Soeren, werkt met Engelstalig personeel. © Kevin Hagens

Engelstalig personeel niet meer weg te denken bij Echoput in Hoog Soeren: ‘Is it a problem if I speak English to you?’

‘What would you like to drink?’ In de horeca in Amsterdam kijkt niemand er meer van op, maar ook richting het oosten van het land lijkt een opmars van buitenlands horecapersoneel onafwendbaar. ,,Misschien moeten wij er aan wennen”, zegt Karel Klosse van Hotel Restaurant de Echoput in Hoog Soeren. ,,Voor gekwalificeerd personeel moeten we ook mensen van buitenlandse komaf aannemen”.

Het lukt nu nog zeker, maar het houdt niet over. Het tekort aan personeel in de horeca laat zich uiteraard ook gelden in het vermaarde hotel-restaurant De Echoput in Hoog Soeren. En dus kan het inmiddels zo maar zijn dat de gast in het restaurant een Engelstalige gastheer- of gastvrouw aan tafel krijgt. ,,We hebben weinig keus,” zegt eigenaar Karel Klosse. ,,Er zijn gewoon te weinig landgenoten die nog graag in de horeca willen werken”.