Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren denkt dat sluiting van de Hoenderloo Groep 'dramatische gevolgen' kan hebben voor de kinderen die er nu zorg krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren denkt dat sluiting van de Hoenderloo Groep 'dramatische gevolgen' kan hebben voor de kinderen die er nu zorg krijgen. © Kevin Hagens / Inzet: Monique Kooijmans

Expert: Sluiting Hoenderloo Groep kan dramatisch uitpakken

De sluiting van de Hoenderloo Groep in Apeldoorn kan ‘dramatisch uitpakken’ als de ruim tweehonderd kinderen met zeer complexe, meervoudige psychische problemen weer thuis moeten gaan wonen, zegt Robert Vermeiren, hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan de Universiteit Leiden.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.