Volledig scherm
© Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Extreem veel animo voor cv-ketel op waterstof uit Apeldoorn

De cv-ketel op waterstof die het bedrijf Remeha uit Apeldoorn deze week presenteerde op de Bouwbeurs in Utrecht, blijkt een regelrechte aandachtsmagneet.

Bij de stand waar de Apeldoornse kachelfabrikant een prototype toont van de cv-ketel die draait op waterstof is het publiek niet weg te slaan. ,,Er is veel belangstelling, extreem veel zelfs'', zegt marketingmanager Rick Bruins van Remeha. Aannemers en installateurs verdringen zich bij de stand. ,,We hadden hier minister Kajsa Ollongren op bezoek. Die wilde onze visie op duurzaamheid horen.''

Die visie luidt, zo zegt Bruins: niet wedden op één paard. ,,In de toekomst zal een deel van de woningen nog gewoon via aardgas verwarmd worden, en andere delen via warmtenet, warmtepompen of op waterstofketels.''

Remeha ziet de waterstofketel als een toepassing die goed kan uitpakken in oudere woningen die moeilijk zijn te isoleren. Voor dit soort woningen vraagt een warmtepomp een grote investering. Goedkoper én duurzamer, zegt kachelproducent Remeha uit Apeldoorn.

  1. Geen joint of shag in huis: moeder uit Apeldoorn bindt uit woede kind met luiers vast

    Geen joint of shag in huis: moeder uit Apeldoorn bindt uit woede kind met luiers vast

    Bij het wakker worden ontdekte een jonge moeder dat er niets te roken in huis was: geen joint, geen shag. En haar huilende dochtertje van zestien maanden oud wilde ook al niet eten. Toen ging de nu 27-jarige P. van der S. uit Apeldoorn ‘over de zeik’, zoals ze het zelf noemt. Ze gaf het kind een pets in haar gezichtje en legde het in een ledikantje met de armpjes achter haar rug gebonden met twee luiers.