Faillissement Apeldoornse bakkerijketen hakt erin: winkel in Beekbergen blijft waarschijnlijk open

‘Met de baas’, reageert eigenaar Erik Zoet van Bakkerij van der Wal Jolink in Beekbergen ietwat jolig als hij aan de telefoon komt. Maar reden voor joligheid heeft Zoet natuurlijk allerminst, nu deze week bekend werd dat Bakkerij van der Wal Jolink het faillissement heeft aangevraagd. Zoet: ,,Ik houd er de moed in. Doe er alles aan om woensdagmorgen, de dag nadat het faillissement hoogstwaarschijnlijk wordt uitgesproken, gewoon open te kunnen.”

Het optimisme van Zoet komt door de bijzondere positie die hij binnen de organisatie van Van der Wal Jolink inneemt. Hij is als enige van de in totaal dertien winkels franchisenemer. ,,De winkel is van mij. Ik draai goed. Maar ik voer de naam van Van der Wal Jolink en het bedrijf levert ons brood. Dat laatste zit er vanaf woensdag hoogstwaarschijnlijk niet meer in. Ik heb nu druk overleg met andere ambachtelijke bakkers en hoop dat ik begin volgende week duidelijkheid heb van welke bakker ik het brood geleverd krijg".

  1. Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?
    PREMIUM

    Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?

    Afgelopen dinsdag overleed de 26-jarige Apeldoorner Mike ter Halle nadat hij vorig weekeinde vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot. De politie hield de 18-jarige in eerste instantie aan op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. De rechter-commissaris besloot dinsdag de verdachte nog zeker veertien dagen vast te houden, en de verdenking te verzwaren naar poging tot doodslag. Waarom is er sprake van een verdenking poging tot doodslag?