Fietser ernstig gewond bij ongeluk op N345 in Klarenbeek

update & videoEen fietser is woensdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een ongeluk met een auto op Zutphenseweg (N345) in Klarenbeek. Hulpdiensten rukten massaal uit. Een traumahelikopter landde op een naastgelegen grasveld.

Het ongeval gebeurde rond 13.30 uur ter hoogte van de dierenartsenpraktijk in Klarenbeek. Een auto raakte daar door nog onbekende oorzaak van de weg, schoot over het fietspad naast de rijbaan en kwam daarbij hard in botsing met een fietser. De auto kwam tot stilstand in een tuin. 

De fietser raakte door het ongeluk ernstig gewond. Daarom werd een traumahelikopter opgeroepen, die landde op een grasveld naast de weg. De trauma-arts ging vervolgens per ambulance met het slachtoffer mee naar het ziekenhuis.

Oorzaak

Politiewoordvoerster Anne Coenen kan een dag na het ongeluk nog niet zeggen wat de precieze oorzaak is geweest. ,,De VOA (Verkeersongevallenanalyse, red.) heeft ter plekke onderzoek gedaan. Maar bij zo'n onderzoek wordt bijvoorbeeld ook data van een auto uitgelezen. Dat kost wat meer tijd. Het is dus nog onduidelijk waarom de auto plotseling op het fietspad belandde.’’

Zowel de auto als de fiets raakten zwaar beschadigd. De politie heeft de Zutphenseweg volledig afgesloten voor onderzoek.

Volledig scherm
Bij het ongeluk op de N345 bij Klarenbeek raakte een fietser gewond. © Luciano de Graaf