Volledig scherm
© ANP

File op A1 tussen Apeldoorn en Hengelo door ongeval

Op de A1 tussen Apeldoorn en Hengelo staat het verkeer vast als gevolg van een ongeval.

De ANWB meldt dat er een file staat tussen Twello en de afrit Lochem. De lengte van de rij stilstaande voertuigen is ruim 12 kilometer en de vertraging bedraagt ongeveer 45 minuten. 

Eerder op de avond was er ter hoogte van Amersfoort ook al vertraging op de A1. Net na de oprit Amersfoort richting Barneveld vond een kop-staart-botsing plaats. Eén van de bestuurders raakte dusdanig gewond dat hij voor controle naar het ziekenhuis is overgebracht. Een berger heeft beide voertuigen afgesleept. 

300 kilometer file

Rijkswaterstaat meldde eerder dat voor een dinsdagmiddag-en avondspits het qua drukte relatief meeviel op de wegen in ons land, met net nog geen 300 kilometer file.

  1. Verzet tegen nieuwe wielerbaan in Apeldoorn: ‘Hoe moet ik dan met mijn scootmobiel de hondjes uitlaten?’
    PREMIUM
    video

    Verzet tegen nieuwe wielerbaan in Apeldoorn: ‘Hoe moet ik dan met mijn scootmo­biel de hondjes uitlaten?’

    ,,Hoe moet ik in godsnaam met mijn scootmobiel de hondjes uitlaten als dit plan doorgaat?’’ Jan Bijl kan zijn boosheid niet verbergen, als hij op een van zijn zeven uitlaatrondes van deze dag door het Kanaalpark rijdt. Wanneer het wielerparcours dat De Adelaar hier wil aanleggen er komt, is er voor hem geen plaats meer, vreest hij. Wat hem betreft doen ze met dat plan zijn naam eer aan: de bijl erin!