Simon Uiterwijk maakt maaltijden in de keuken van AGOVV om geld te verdienen voor de club. Voetbalclubs moeten creatief zijn om geld te verdienen.
Volledig scherm
PREMIUM
Simon Uiterwijk maakt maaltijden in de keuken van AGOVV om geld te verdienen voor de club. Voetbalclubs moeten creatief zijn om geld te verdienen. © Maarten Sprangh

Financiële nood bij Apeldoornse sportclubs is groot: ‘Het is wachten op de eerste club waar straks het spaarpotje leeg is’

Hoewel de hoop groot is dat er na de jaarwisseling weer gevoetbald kan worden in competitieverband, verandert er nu direct nog weinig voor de amateursport. Het is ‘twee voor twaalf’, waarschuwt voetbalbond KNVB. De gemeente Apeldoorn denkt aan een steunfonds voor clubs in problemen. Ondertussen zijn voetbalclubs creatief om geld binnen te harken.

  1. Monsieur Beaujolais d’Apeldoorn moet jaar wachten op expositie, maar dat komt best goed uit
    PREMIUM
    met video

    Monsieur Beaujolais d’Apeldoorn moet jaar wachten op expositie, maar dat komt best goed uit

    Het hangt in de lucht, zegt Frank de Jongh. Zodra de druiven rijp zijn voor de pluk voelt de Apeldoorner een enorme drang zuidwaarts te gaan. In de Beaujolais wordt al vijftig jaar op zijn komst gerekend. Dit jaar zou een groot Frans museum zijn foto's, die hij van de pluk maakte, exposeren. Maar dat liep even anders, zoals meer anders in zijn leven verliep dan je zou verwachten.