Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Fraudeur Erwin H. mag van rechter nalatenschap niet langer beheren: Beekbergenaar ontslagen als executeur

De erfgenamen van een gefortuneerde ondernemer hebben Erwin H. laten ontslaan als executeur van diens testament. Ze stapten naar de rechter omdat ze grote vraagtekens plaatsten bij de manier waarop H. de nalatenschap van de ondernemer beheerde. De Beekbergenaar ging vorige week de cel in voor andere feiten.

Zoals de Stentor vorige week meldde zit de eigenaar van Hofman Fiscaal Management in Apeldoorn voor twaalf maanden achter slot en grendel, een straf die hem werd opgelegd na een lang juridisch traject. Een uitspraak van de Hoge Raad maakte een van zijn eerdere veroordelingen, voor belastingfraude en valsheid in geschrifte, definitief. Parallel daaraan wordt onderzoek naar hem ingesteld naar andere misstanden, waarbij een ondernemer uit Noord-Holland voor bijna negen ton werd gedupeerd.

  1. Mee op corona-controle door Apeldoorn: ‘Iemand die maling aan de regels heeft, daar moet je wat mee’
    PREMIUM

    Mee op corona-controle door Apeldoorn: ‘Iemand die maling aan de regels heeft, daar moet je wat mee’

    Houdt iedereen zich aan de regels die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan? Dat controleren toezichthouders van de gemeente Apeldoorn momenteel van ‘s ochtends vroeg tot laat in de avond. Mede op basis van signalen: ,,Het klik-gehalte wordt nu echt hoog.’’ Maar de kunst is de rust te bewaren: ,,Dit is een samenleving die onder druk staat; dan moet je niet gaan irriteren.’’