Gekantelde caravan blokkeert A50 bij Apeldoorn

UPDATE | VIDEOEen gekantelde caravan heeft dinsdagochtend geleid tot een file op de A50 bij Apeldoorn. De auto met de gekantelde caravan blokkeerden twee rijstroken in de richting Zwolle, waardoor de vertraging opliep tot ruim een half uur. Niemand raakte gewond. 

De caravan belandde door onbekende oorzaak op z’n kant, waarna de auto met de caravan overdwars op de twee rijstroken tot stilstand kwam. Tussen Apeldoorn en Apeldoorn-Noord werden beide rijstroken afgesloten en werd het verkeer via de vluchtstrook langs het ongeval geleid. Daardoor ontstond een behoorlijke file, de vertraging voor het verkeer in noordelijke richting bedroeg op het hoogtepunt bijna veertig minuten.

De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij en de caravan werd door een berger afgevoerd. Rond het middaguur werd de weg weer vrijgegeven.

Volledig scherm
Een gekantelde caravan blokkeert de A50 bij Apeldoorn. © Luciano de Graaf
  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.