Volledig scherm
De gewonde fietser werd in slechte toestand met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek op de plek van de steekpartij. © Pim Velthuizen

Gemist? Fietser neergestoken in Apeldoorn, treinverkeer bij Hardenberg en Raalte plat na blikseminslagen

Jouw regionieuws gemist?Bezocht je vandaag een evenement en volgde je even niet het nieuws? Geen zorgen! Dit is het belangrijkste nieuws vandaag uit Oost-Nederland.

Wateroverlast - Hevige neerslag aan het begin van de avond leidde tot wateroverlast. In Heerde en Zwolle gingen supermarkten vanwege wateroverlast eerder dicht. Verder stonden meerdere straten blank.

Fatale crash - Bij een verkeersongeluk in Elburg kwam een 41-jarige man uit Dronten om het leven. Een inwoner van Kampen raakte bij de crash ernstig gewond.

Blikseminslagen - Het onstuimige weer in Oost-Nederland leidde vandaag tot hinder op het spoor. Bij Hardenberg en Raalte sloeg de bliksem in. Hetgeen leidde tot een urenlange stremming van het treinverkeer.

Steekpartij - Een fietser werd afgelopen nacht neergestoken in Apeldoorn. De steekpartij vloeide voort uit een mislukte beroving. Een drietal verdachten is nog spoorloos.

Accu’s - Een jaar geleden vond een enorme brand plaats bij fietsenfabrikant Stella in Nunspeet. Een jaar na dato liggen tienduizenden risicovolle accu’s opgeslagen in zeecontainers op het terrein. Omwonenden maken zich zorgen over een mogelijke nieuwe brand.

Premium-verhaal van de dag

Dierenleed - Het afgelopen jaar werden bij meerdere boerderijen schokkende ontdekkingen gedaan, zoals dode en verwaarloosde dieren. De Stentor ging een dag mee met de controleurs van de NVWA.

  1. Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?
    PREMIUM

    Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?

    Afgelopen dinsdag overleed de 26-jarige Apeldoorner Mike ter Halle nadat hij vorig weekeinde vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot. De politie hield de 18-jarige in eerste instantie aan op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. De rechter-commissaris besloot dinsdag de verdachte nog zeker veertien dagen vast te houden, en de verdenking te verzwaren naar poging tot doodslag. Waarom is er sprake van een verdenking poging tot doodslag?