Volledig scherm
Bij Gigant in Apeldoorn kwam vanavond een gevelplaat naar beneden tijdens het zomerfestival StadsOase. © Maarten Sprangh

Gevelplaat knalt naar beneden bij Gigant in Apeldoorn tijdens festival StadsOase

Bij Gigant in Apeldoorn is vanavond een gevelplaat van het gebouw gevallen terwijl het zomerfestival StadsOase in volle gang was. Hoewel er nog volop bezoekers waren, vielen daarbij geen gewonden.

De Stentor-fotograaf Maarten Sprangh was toen het gebeurde een van de gasten. ,,Ik zat er een meter of tien vandaan,’’ zegt Sprangh. ,,Gelukkig zat ik er niet onder, want dan had ik het denk ik niet kunnen navertellen.’’

Volgens Sprangh zorgde het voorval amper voor consternatie. ,,Weliswaar gebeurde het met een harde klap, maar doordat er harde muziek klonk hadden de meeste mensen er helemaal geen erg in.’’ Er was volgens Sprangh meer sprake van hilariteit - ‘moet je nou kijken, valt er zo maar een plaat naar beneden’ - dan grote zorgen.

Gigant deed de bar onder de bewuste gevel wel direct dicht en plaatste voor de veiligheid hekken. Consumpties kunnen nu worden gehaald bij een bar op een veilige plek.

Gigant kon nog geen commentaar geven.

Volledig scherm
De gevelplaat die van het gebouw is gevallen bij Gigant is zo lang links voor de bar gezet. © Maarten Sprangh