Gewapende overval op Albert Heijn aan Saloméstraat in Apeldoorn

Video en UpdateDe Albert Heijn aan de Saloméstraat in Apeldoorn is vanavond net voor de sluitingstijd overvallen. Er waren meerdere klanten en winkelpersoneel aanwezig tijdens de overval. Volgens de politie heeft de overvaller gedreigd met een mes. Het is onduidelijk of er buit is gemaakt. 

De winkel is inmiddels gesloten. De politie doet sporenonderzoek in de winkel.

De politie draagt mondkapjes en handschoenen voor sporenonderzoek bij de kassa's in het filiaal.
Volledig scherm
De politie draagt mondkapjes en handschoenen voor sporenonderzoek bij de kassa's in het filiaal. © Luciano de Graaf

De Albert Heijn is vlak voor sluitingstijd overvallen, dit was rond 21.40. Opvallend genoeg was de AH sinds een week bij wijze gewenning, tot 22.00 uur open. Vanaf 9 oktober gaat dit filiaal namelijk met nieuwe openingstijden, open in nieuwe winkelcentrum Anklaar. 

Geen paniek

Onder het personeel, zo'n twintig man die aanwezig waren in de winkel, heerste verder geen paniek en hebben ze juist gehandeld. Eén jonge vrouw was enigszins overstuur, zij werd getroost door haar collega. ,,De politie laat weten dat het personeel eventueel gebruik kan maken van slachtofferhulp.” De vakkenvullers en caissières zijn inmiddels opgehaald en naar huis.

Omschrijving

De verdachte is ontkomen en is te voet gevlucht. De overvaller heeft een normaal postuur, droeg donkere kleding en een bivakmuts of capuchon. De politie waarschuwt om de persoon zelf niet te benaderen, want de overvaller is gewapend. 

In de burgernetmelding roept de politie op om verdachte situaties van vóór 21.40 uur te melden en contact op te nemen. 

Een agent neemt de eerste verklaringen op na de overval op de Albert Heijn aan de Saloméstraat.
Volledig scherm
Een agent neemt de eerste verklaringen op na de overval op de Albert Heijn aan de Saloméstraat. © Luciano de Graaf