Gewapende overvaller Apeldoornse cafetaria ook zonder vermomming gefilmd

videoDe politie heeft vanavond via Opsporing Verzocht beelden vrijgegeven van de gewapende overvaller die zondag 14 april toesloeg bij een cafetaria in Apeldoorn. De vermomde dader droeg opvallend blauwe handschoenen en had een groot koksmes bij zich. Na de overval werd de crimineel ook nog zonder vermomming vastgelegd op een bewakingscamera.

De overval had grote gevolgen voor de medewerkers van snackbar Charly aan het Mercatorplein. Het personeelslid dat rechtstreeks door de overvaller werd bedreigd, heeft zijn baan in deze zaak later opgezegd, zo maakte de eigenaar van de cafetaria in de uitzending bekend. Het slachtoffer kon het niet aan om nog op dezelfde plek werk uit te voeren, waar hij eerder ernstig bedreigd was. Een collega van hem wil niet meer ’s avonds aan de slag. Minister Grapperhaus van Justitie reageert ook op de beelden uit Apeldoorn. ,,Het grijpt me echt aan", zegt hij over het feit dat de medewerker na de overval heeft besloten te stoppen met werken. 

Zwarte capuchon

De overvaller droeg een zwarte capuchon en zwarte kleding. Op zijn mouw zat een opvallend logo. Hij sloeg een uur voor sluitingstijd toe en belde gewoon aan. De medewerker deed open, omdat hij dacht dat er een klant voor de deur stond. De dader sprak accentloos en heeft een zware stem.

Vlak na de gewapende overval ging hij er rennend vandoor. Daarbij deed hij zijn vermomming af. De crimineel werd daardoor zonder capuchon gefilmd, terwijl hij al struikelend een weg overstak. Op de beelden is te zien dat hij een lichte huidskleur heeft. Mogelijk droeg hij een muts, of is hij kaal. De politie hoopt op tips.

Buit

De buit was gering, omdat de eigenaar van de cafetaria juist vanwege eerdere overvallen weinig contant geld in kas heeft. ,,Hij heeft veel ellende veroorzaakt voor een paar rotcenten”, liet de eigenaar in Opsporing Verzocht weten.

Een overvaller met opvallende, blauwe handschoenen slaat toe in Apeldoorn.
Volledig scherm
Een overvaller met opvallende, blauwe handschoenen slaat toe in Apeldoorn. © Politie Oost-Nederland/Opsporing Verzocht