Met een koevoet gingen, volgens het Openbaar Ministerie, vier Apeldoorners een man uit Zutphen te lijf in zijn woning, nadat ze de voordeur hadden opengebroken.
Volledig scherm
PREMIUM
Met een koevoet gingen, volgens het Openbaar Ministerie, vier Apeldoorners een man uit Zutphen te lijf in zijn woning, nadat ze de voordeur hadden opengebroken. © Getty Images/iStockphoto

Gewelddadige vrijheidsberoving van Zutphenaar nog vol raadsels

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd - en vooral waarom - bij een gewelddadige actie tegen een inwoner van Zutphen. De rechtszaak tegen vier mannen uit Apeldoorn is vrijdag op het laatste moment uitgesteld, omdat er op verzoek van advocaten nog een keer mensen als getuige moeten worden gehoord.

  1. Crisis bij Chinese vastgoedreus dreunt door tot in Apeldoorn: dochterbedrijf e-Traction te koop
    PREMIUM

    Crisis bij Chinese vastgoed­reus dreunt door tot in Apeldoorn: dochterbe­drijf e-Traction te koop

    De crisis bij de Chinese vastgoedreus Evergrande dreunt tot in Apeldoorn door. Nu Evergrande om omvallen staat, wordt het Apeldoornse e-Traction in de etalage gezet. Verkoop van het technologiebedrijf, dat elektrische wielaandrijvingen ontwikkelt, moet de schuldenlast van 260 miljard euro iets omlaag brengen. e-Traction is daarmee het eerste Nederlandse dochterbedrijf dat direct wordt geraakt door de crisis.