Volledig scherm
De blauwe Citroën belandde op de kop in de berm langs de A1, de grijze Toyota tegen een boom. © Luciano de Graaf

Gewonde door crash met twee auto's op A1 bij Uddel

Bij een ongeluk op de A1 ter hoogte van Uddel is vanavond een persoon gewond geraakt. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing op de snelweg en eindigden beide zwaarbeschadigd in de berm.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 20.00 uur op de snelweg van Apeldoorn richting Amersfoort. Door nog onbekende oorzaak kwamen een blauwe Citroën en een grijze Toyota met elkaar in botsing. Door de klap schoten beide voertuigen de berm in, waarbij de Citroën over de kop sloeg. De Toyota - die slechts een maand oud was - kwam tegen een boom tot stilstand.

Brandweer, politie en een ambulance rukten uit om hulp te verlenen. De inzittenden van de Toyota - een man en een vrouw - konden op eigen kracht uit hun auto komen. De bestuurder van de Citroën was er slechter aan toe en moest mee naar het ziekenhuis. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend.

De auto's raakten flink beschadigd en moesten door een berger worden opgehaald. Om de wrakstukken goed te kunnen opruimen, werd de snelweg enige tijd volledig afgesloten.