Volledig scherm
PREMIUM
Sint-Catharinakathedraal aan de Lange Nieuwstraat © Angeliek de Jonge

Heeft kardinaal Wim Eijk straks Apeldoorn als thuisbasis?

Kardinaal Wim Eijk die niet Utrecht, zoals nu, maar straks Apeldoorn als thuisbasis heeft? Het wordt in Utrecht genoemd als optie. Het plan om de Utrechtse rooms-katholieke Catharinakerk te sluiten, stuit op groeiende weerstand. Een petitie voor behoud van de kathedraal van Midden-Nederland is sinds begin deze week meer dan 450 keer getekend.

Vorig jaar werd bekend dat het parochiebestuur de kerk aan de Lange Nieuwstraat in de Utrechtse binnenstad wil verkopen. Het gebouw is te duur om in stand te houden. Sindsdien zijn er gesprekken met buurman Museum Catharijneconvent over een overname.

  1. Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkudde op de Veluwe

    Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkud­de op de Veluwe

    Het gaat goed met de wisentkudde bij Radio Kootwijk. Stichting Wisent op de Veluwe kon vandaag de geboorte van een tweede kalfje deze zomer melden. Of het een jongetje of een meisje is geworden kan voorzitter Jan Wolleswinkel nog niet zeggen. ,,Al dat haar hè? Dat maakt het moeilijk om te zeggen. Pas als we eenmaal gezien hebben hoe het dier plast weten we of het een stier of koe is”. Eerder werd een stiertje geboren. Met dit laatste jong komt de kudde in totaal op zes dieren.