Sattar Shamous (33) heeft als politieke vluchteling bijna zijn diploma als tennisleraar te pakken. ,,Tennis is mijn passie. En daar kan ik nu mijn werk van maken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Sattar Shamous (33) heeft als politieke vluchteling bijna zijn diploma als tennisleraar te pakken. ,,Tennis is mijn passie. En daar kan ik nu mijn werk van maken.” © Kevin Hagens

Hoe vluchteling Sattar van poffertjesverkoper in Dubai tennisleraar werd in Apeldoorn: ‘Blijf vechten’

Vallen en weer opstaan. Sattar Shamous (33) vecht al zijn hele leven voor een gelukkig bestaan. 2,5 jaar geleden streek hij neer in Nederland, nu gloort er een mooie toekomst als tennisleraar in Apeldoorn. Toch mist Sattar het belangrijkste in zijn leven. ,,Ooit hoop ik ze in de armen te sluiten.”

0 reacties

  1. Door ‘Andorra’ zijn de huilbuien van mountainbikester Anne Terpstra verleden tijd: ,,Ik ben veel liever voor mezelf geworden”
    PREMIUM
    VIDEO & AUDIO

    Door ‘Andorra’ zijn de huilbuien van mountainbi­kes­ter Anne Terpstra verleden tijd: ,,Ik ben veel liever voor mezelf geworden”

    Ze kijkt nog regelmatig naar de enorme foto boven de grote hoekbank. Het beeld van Anne Terpstra (30), voor de tweede keer in haar leven deelnemer aan de Olympische Spelen, die juichend met twee armen de lucht in de finish over gaat en haar overwinning viert in Andorra. Waarmee ze de eerste Nederlandse mountainbikester werd die een wereldbekerwedstrijd won. Een moment dat haar leven heeft veranderd. ,,Ik ben liever voor mezelf geworden.”