Er wordt aan de Morinistraat in de Apeldoornse wijk Orden nu nog gevoetbald op een versleten veldje, maar vanaf begin juli moet daar verandering in komen met de aanleg van een Cruyff Court Plus: dan kan er rondom het gebied ook gedanst en geklommen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Er wordt aan de Morinistraat in de Apeldoornse wijk Orden nu nog gevoetbald op een versleten veldje, maar vanaf begin juli moet daar verandering in komen met de aanleg van een Cruyff Court Plus: dan kan er rondom het gebied ook gedanst en geklommen worden. © Maarten Sprangh

‘Ieder nadeel heb z‘n voordeel’: even niet voetballen, maar Apeldoorn heeft primeur met Cruyff Court Plus

Een primeur voor Apeldoorn. Aan de Morinistraat in de wijk Orden komt het eerste Cruyff Court Plus van Nederland: een voetbalveldje omgeven door een dansvloer en een klimwand. Volgende week starten de voorbereidingen, begin juli moet het klaar zijn. 

  1. Maximumsnelheid van ‘dodenweg’ langs Kanaal Zuid in Apeldoorn naar 60, maar waarom in Brummen niet?
    PREMIUM

    Maximum­snel­heid van ‘dodenweg’ langs Kanaal Zuid in Apeldoorn naar 60, maar waarom in Brummen niet?

    De maximumsnelheid op de ‘dodenweg’ langs het Apeldoorns Kanaal is sinds begin juni tot ten minste eind dit jaar verlaagd van 80 tot 60 kilometer per uur, om te kijken wat de uitkomsten daarvan zijn. Dat besloot de Apeldoornse gemeenteraad in april. Toch loopt de weg ook door de gemeente Brummen, die nog niet tot zo’n besluit is gekomen. Waarom wordt daar nog geen actie ondernomen?