Volledig scherm
PREMIUM
Bart Thiessens van cafetaria Charly aan de Asselsestraat bij één van de beschadigde ramen na een inbraakpoging © Maarten Sprangh

Inbrekers in Apeldoorn maken inhoud van kassa’s buit en laten een spoor van vernieling achter

Inbrekers laten de laatste dagen een spoor van vernieling achter in de binnenstad van Apeldoorn. Aan de Asselsestraat werd deze week ingebroken bij snackbar Charly én bij Pizza Sando. Daarbij werd de inhoud van kassa's buitgemaakt. En het was op meer plekken raak. Het zou gaan om een duo.

In en rond het centrum wordt de laatste dagen veelvuldig geprobeerd om in te breken. Steeds met grof geweld, maar met wisselend succes. Het gaat naast de inbraken aan de Asselsestraat in ieder geval om pogingen in de Roggestraat (kapsalon Dullers), de PWA-laan (middelbare school Cortenbosch) en het Beekpark (PoolKV). Daarnaast zou ook de Wibra aan de Brinklaan doelwit zijn geweest. Hoewel de meeste pogingen mislukten, is de schade aan onder meer ruiten wel groot.

  1. Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkudde op de Veluwe

    Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkud­de op de Veluwe

    Het gaat goed met de wisentkudde bij Radio Kootwijk. Stichting Wisent op de Veluwe kon vandaag de geboorte van een tweede kalfje deze zomer melden. Of het een jongetje of een meisje is geworden kan voorzitter Jan Wolleswinkel nog niet zeggen. ,,Al dat haar hè? Dat maakt het moeilijk om te zeggen. Pas als we eenmaal gezien hebben hoe het dier plast weten we of het een stier of koe is”. Eerder werd een stiertje geboren. Met dit laatste jong komt de kudde in totaal op zes dieren.