Volledig scherm
PREMIUM
Het percentage vrouwelijke ondernemers groeit. © KvK/ANP

Jonge Apeldoornse vrouw zit vol ondernemingslust

Jonge vrouwen maken een inhaalslag op mannen, bij het starten van een bedrijf. Het percentage beginnende vrouwelijke ondernemers ligt in Apeldoorn nog hoger dan het nationale en provinciale gemiddelde. 

Dat blijkt uit cijfers die de Kamer van Koophandel op verzoek van de Stentor in kaart bracht in de aanloop naar de KvK Startersdag, die vandaag op drie locaties in Nederland wordt gehouden. Het aantal vrouwelijke ondernemers ligt van oudsher een stuk onder het aantal mannen dat een bedrijf runt. Sinds 2014 schuift dat echter wel op. In vijf jaar tijd is het percentage vrouwen in Nederland en in Gelderland van 34 naar 36 procent opgelopen. In Apeldoorn zit dat er een procent boven. 

  1. Vooral rechts-Nederland twittert nog altijd driftig over Volkert van der Graaf
    PREMIUM

    Vooral rechts-Nederland twittert nog altijd driftig over Volkert van der Graaf

    ‘Vandaag wordt Pim Fortuyn geen 70. Vandaag loopt Volkert van der Graaf op kosten van de belastingbetaler zijn rondjes hard’ en ‘Met Volkert, weet jij waar Thierry woont #D66 #Ollongren’. Het is een kleine greep uit de tweets die het afgelopen jaar zijn verstuurd over Volkert van der Graaf. Zeventien jaar na de moord is de bekendste moordenaar van Nederland nog steeds een gevoelig en veelbesproken onderwerp.