Volledig scherm
PREMIUM
Het percentage vrouwelijke ondernemers groeit. © KvK/ANP

Jonge Apeldoornse vrouw zit vol ondernemingslust

Jonge vrouwen maken een inhaalslag op mannen, bij het starten van een bedrijf. Het percentage beginnende vrouwelijke ondernemers ligt in Apeldoorn nog hoger dan het nationale en provinciale gemiddelde. 

Dat blijkt uit cijfers die de Kamer van Koophandel op verzoek van de Stentor in kaart bracht in de aanloop naar de KvK Startersdag, die vandaag op drie locaties in Nederland wordt gehouden. Het aantal vrouwelijke ondernemers ligt van oudsher een stuk onder het aantal mannen dat een bedrijf runt. Sinds 2014 schuift dat echter wel op. In vijf jaar tijd is het percentage vrouwen in Nederland en in Gelderland van 34 naar 36 procent opgelopen. In Apeldoorn zit dat er een procent boven. 

  1. Apeldoornse kunst prominenter in beeld
    PREMIUM

    Apeldoorn­se kunst prominen­ter in beeld

    ACEC gaat zich inspannen om de Apeldoornse kunstwerken in de openbare ruimte beter in beeld te brengen. Het is de bedoeling dat achtergronden over de kunstwerken gemakkelijker op internet gevonden kunnen worden. Daar waar het logisch is worden mogelijk plaquettes geplaatst. ,,Het zal te kostbaar zijn om bij ieder werk iets te doen’’, zegt Gerrit Steenbergen namens ACEC. ,,Maar met bijvoorbeeld digitale wandelroutes gaan we de beelden verder onder de aandacht brengen.’’