Dit zijn de aanvoerders van politie en justitie in Oost-Nederland, met van links naar rechts Marthyne Kunst (hoofdofficier van justitie in het arrondissement Oost-Nederland), Hubert Bruls (burgemeester Nijmegen) en Gert Veurink (waarnemend politiechef eenheid Oost-Nederland).
Volledig scherm
PREMIUM
Dit zijn de aanvoerders van politie en justitie in Oost-Nederland, met van links naar rechts Marthyne Kunst (hoofdofficier van justitie in het arrondissement Oost-Nederland), Hubert Bruls (burgemeester Nijmegen) en Gert Veurink (waarnemend politiechef eenheid Oost-Nederland). © Paul Rapp

Jonge leeftijd daders baart justitie grote zorgen

Cybercrime, drugsbendes, tekort aan personeel, zichtbaarheid op straat, verbinding met burgers en de jonge leeftijd van daders. Dat zijn de hoofdpijndossiers voor politie en justitie dit jaar. Dat blijkt tijdens een persconferentie over de jaarcijfers vrijdagmiddag.

  1. Belangenverstrengeling in politiek Voorst bij hulp voor lokale kunststichting? ‘Er wordt wantrouwen gecreëerd’
    PREMIUM

    Belangen­ver­stren­ge­ling in politiek Voorst bij hulp voor lokale kunststich­ting? ‘Er wordt wantrouwen gecreëerd’

    De gemeente Voorst biedt geen helpende hand aan Kunstkring Voorst. De stichting moet vanaf dit jaar drie keer zoveel huur betalen door de gestegen energieprijzen en dreigt daardoor om te vallen. D66’er Wim Vrijhoef wilde de stichting tijdens een raadsvergadering redden met een tweetal voorstellen, maar werd beticht van ‘de schijn van belangenverstrengeling te wekken’. ,,Ik word hier heel mistroostig van.”
    Twello