Eerder dit jaar: jongerenwerker Joselito Hasselnook in gesprek met Ufuk, die betrokken was bij de rellen op De Drie Maagdenrotonde.
Volledig scherm
PREMIUM
Eerder dit jaar: jongerenwerker Joselito Hasselnook in gesprek met Ufuk, die betrokken was bij de rellen op De Drie Maagdenrotonde. © Archief / Kevin Hagens

Jongerenwerk in Apeldoorn doet goed werk in coronatijd en krijgt opnieuw extra uren

Jongerenwerkers in Apeldoorn krijgen tot eind dit jaar opnieuw extra uren. Het is de derde keer in 2021 dat de gemeente die beslissing neemt. Apeldoorn ziet het belang van jongerenwerkers in coronatijd, die jeugd helpt bij onder andere schoolritme en een gezonde leefstijl. Het werkveld zelf aast ondertussen op een structurele oplossing: die wordt nog altijd onderzocht.

  1. Jongerenwerkers in Apeldoorn krijgen extra uren van gemeente, maar vragen structurele oplossing: ‘De nood is hoog’
    PREMIUM

    Jongeren­wer­kers in Apeldoorn krijgen extra uren van gemeente, maar vragen structure­le oplossing: ‘De nood is hoog’

    De gemeente Apeldoorn heeft voor de duur van drie maanden extra uren beschikbaar gesteld voor jongerenwerkers. Juist nu zijn zij belangrijk, aangezien het vooral jongeren zijn die de avondklok negeren en uit zijn op rellen. Ondertussen maken de zorg en politiek in de stad zich zorgen over het tekort aan jongerenwerkers in Apeldoorn. Ze pleiten voor een structurele oplossing.