Volledig scherm
PREMIUM
Het Kaaslokaal is een van de winkels waar klanten hun eigen (herbruikbare) verpakkingsmateriaal mee naartoe kunnen nemen; daar krijgen ze dan hun spulletjes in. Grote gangmaker achter dit 'zero waste'-principe is in Apeldoorn Tiphaine Bresser (links). Zij biedt speciale stickers aan waarmee winkeliers kunnen aangeven dat ze zich achter dit principe scharen. © Maarten Sprangh

Kaas of pond gehakt kopen? Laat het plasticje maar zitten

Je eigen verpakking meenemen naar een winkel? Het kan bij een groeiend aantal zaken in Apeldoorn.

Geen gratis plastic tas meer om je aankopen bij het winkelen: het leek een kleine revolutie, maar drie jaar na invoering weten de meeste mensen niet beter. Nu is het tijd voor de volgende stap, vindt een aantal consumenten en ondernemers in Apeldoorn.

  1. Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkudde op de Veluwe

    Babynieuws uit de bossen: Kalfje geboren in wisentkud­de op de Veluwe

    Het gaat goed met de wisentkudde bij Radio Kootwijk. Stichting Wisent op de Veluwe kon vandaag de geboorte van een tweede kalfje deze zomer melden. Of het een jongetje of een meisje is geworden kan voorzitter Jan Wolleswinkel nog niet zeggen. ,,Al dat haar hè? Dat maakt het moeilijk om te zeggen. Pas als we eenmaal gezien hebben hoe het dier plast weten we of het een stier of koe is”. Eerder werd een stiertje geboren. Met dit laatste jong komt de kudde in totaal op zes dieren.