Volledig scherm
Albert Heijn Sprengenpark. © Google Streetview

Keurmerk voor AH-supermarkt Sprengenpark Apeldoorn

De Albert Heijn-supermarkt Sprengenpark in Apeldoorn heeft het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) gekregen. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Eigenaar Paul Bredewout kreeg het keurmerk van Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk. Die benadrukte dat het SSK niet eenvoudig te behalen is. Supermarkten worden ervoor beoordeeld op lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie en transport en logistiek.

Het SSK is ontwikkeld door het Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met TNO. In heel Nederland voeren inmiddels 230 supermarkten het certificaat. Sprengenpark is de eerste winkel in Apeldoorn die het ontvangt. In de regio was het keurmerk al toegekend aan Spar Bonder (Loenen), Plus Imanse (Klarenbeek), Plus van Tetering (Eerbeek) en Jumbo Eerbeek. 

  1. Privacywet: overschot vrijwilligers voor hulp rouwverwerking in Apeldoorn
    PREMIUM

    Privacywet: overschot vrijwilli­gers voor hulp rouwverwer­king in Apeldoorn

    Teveel vrijwilligers? Het kàn! Bij de Kap in Apeldoorn zijn er momenteel meer begeleiders voor rouwverwerking dan zich mensen aandienen die deze steun kunnen gebruiken. De oorzaak? De privacywet. De gemeente Apeldoorn mag geen informatie meer aan de Kap doorsturen over families waarin iemand is ontvallen. ,,We kregen voorheen gemiddeld jaarlijks 550 adressen. Nu geen enkele meer,” zegt coördinator Hetty van der Veen.