Volledig scherm
Hoofdkantoor van Kidsplus in Apeldoorn. © Rob Voss

Kidsplus-opvang dicht door tekort aan personeel

Een vestiging van Montessori Kinderopvang in Maassluis gaat maandag dicht vanwege een personeelstekort. De locatie is eigendom van kinderopvangreus Kidsplus uit Apeldoorn. 

Voor de kinderen die er gebruik van maakten heeft de schooldirecteur inmiddels een alternatief geregeld. Het bericht van de sluiting kwam afgelopen week redelijk onverwacht. De reacties waren dan ook niet heel positief. ,,Er is veel emotie onder ouders”, weet directeur Kim Semeijn. ,,Begrijpelijk, maar we kunnen daar niet te lang bij stilstaan. We moeten verder, een oplossing bedenken.”

Kidsplus uit Apeldoorn runt 27 opvanglocaties in heel Nederland. Eerder bleek uit onderzoek van deze krant dat de GGD’s bij ruim de helft van de Kidsplus-locaties in de afgelopen drie jaar (soms ernstige) tekortkomingen aantrof.

Op straat

Semeijn trad onmiddellijk in contact met de stichting Wijzer, die opvang en onderwijs biedt in Vlaardingen en Maassluis. ,,Zij richten zich op openbaar onderwijs, dat past nog het beste bij onze eigen doelstellingen, wij zijn immers niet religieus. Zij kunnen ons gelukkig helpen en de kinderen opvang bieden.’’ Dat betekent dat de groep, zo’n acht kinderen, vanaf maandag niet op straat komt te staan. ,,Dat is dan nog een geluk bij een ongeluk, dat het niet om tientallen kinderen gaat”, stelt Semeijn.