Volledig scherm
PREMIUM
Het complex van de Belastingdienst aan de Laan van Westenenk in Apeldoorn is een zwaar beveiligd fort. Op het hek zit stroom, pottenkijkers hebben er niets te zoeken. © Rob Voss

Kijk mee achter de zwaarbeveiligde deuren van de Belastingdienst in Apeldoorn, kloppend hart van de belastingaangifte

Nederland vult weer massaal de belastingpapieren in. Zo’n 12 miljoen aangiften worden de komende maanden verwerkt. Dat gebeurt allemaal vanuit een zwaar bewaakt complex van de Belastingdienst in Apeldoorn. ,,Meneer, wilt u uw mobiel in de tas houden.”

Een hoog en donker stalen hek verspert de ingang naar het hermetisch afgesloten complex van de Belastingdienst in Apeldoorn. Rijen stroomdraad sieren de afrastering. Een bord op de parkeerplaats waarschuwt bezoekers dat foto’s maken streng verboden is. Videocamera’s op hoge palen all over the place. De boodschap is duidelijk: als je hier niets te zoeken hebt, wegwezen!

  1. Vooral rechts-Nederland twittert nog altijd driftig over Volkert van der Graaf
    PREMIUM

    Vooral rechts-Nederland twittert nog altijd driftig over Volkert van der Graaf

    ‘Vandaag wordt Pim Fortuyn geen 70. Vandaag loopt Volkert van der Graaf op kosten van de belastingbetaler zijn rondjes hard’ en ‘Met Volkert, weet jij waar Thierry woont #D66 #Ollongren’. Het is een kleine greep uit de tweets die het afgelopen jaar zijn verstuurd over Volkert van der Graaf. Zeventien jaar na de moord is de bekendste moordenaar van Nederland nog steeds een gevoelig en veelbesproken onderwerp.