Apeldoorner Herman Talstra zit in de Amsterdam Arena tijdens de eerste EK-wedstrijd van Nederland tegen Oekraine.
Volledig scherm
Apeldoorner Herman Talstra zit in de Amsterdam Arena tijdens de eerste EK-wedstrijd van Nederland tegen Oekraine. © Herman Talstra

Kijken hoe Oranje voetbalt vanavond? Apeldoorner Herman zit gewoon in de Arena

Herman Talstra zit vanavond met zo'n 16.000 anderen in de Amsterdam Arena. Nooit eerder zag hij er een voetbalwedstrijd. ‘Wel een concert van The Police, maar dat is heel lang geleden'. De Apeldoorner is zo ongeveer de gehele dag al onderweg voor de eerste match van Oranje op dit EK. 

  1. Door ‘Andorra’ zijn de huilbuien van mountainbikester Anne Terpstra verleden tijd: ,,Ik ben veel liever voor mezelf geworden”
    PREMIUM
    VIDEO & AUDIO

    Door ‘Andorra’ zijn de huilbuien van mountainbi­kes­ter Anne Terpstra verleden tijd: ,,Ik ben veel liever voor mezelf geworden”

    Ze kijkt nog regelmatig naar de enorme foto boven de grote hoekbank. Het beeld van Anne Terpstra (30), voor de tweede keer in haar leven deelnemer aan de Olympische Spelen, die juichend met twee armen de lucht in de finish over gaat en haar overwinning viert in Andorra. Waarmee ze de eerste Nederlandse mountainbikester werd die een wereldbekerwedstrijd won. Een moment dat haar leven heeft veranderd. ,,Ik ben liever voor mezelf geworden.”