Volledig scherm
Tamara Kipp (VVD Apeldoorn). © Rob Voss

Kipp moest ‘potje janken’ na opzeggen vertrouwen VVD Apeldoorn

Tamara Kipp keert niet terug binnen de VVD-fractie in Apeldoorn. Ze geeft haar raadszetel ‘terug aan haar partij’. Dat hebben Kipp en de VVD in een gezamenlijk persbericht bekendgemaakt. De manier waarop de partij twee weken geleden met haar brak verbijsterde Kipp.

Haar fractie meldde in een persbericht unaniem het vertrouwen in Kipp te hebben opgezegd wegens ‘onoverbrugbare meningsverschillen’. Bestuursvoorzitter Laurens van Piggelen wil niet zeggen waar die over gaan. ,,We hebben vertrouwelijke gesprekken gevoerd. Op de inhoud ga ik niet in.’’

Janken

Volgens Kipp was het grootste breekpunt ‘fractiediscipline’. De manier waarop ze hoorde dat haar partij haar tot ‘lijst Tamara Kipp’ had gedegradeerd deed enorm pijn, zegt ze. ,,Ik zat met m'n vriend te eten in een restaurant toen ik ineens appjes kreeg hoe erg mensen het vonden, met het persbericht erbij dat de VVD had verzonden. Ik wist niets van dat bericht. Ik heb daarna in de auto een potje zitten janken.’’

In een nieuw persbericht, met de mededeling dat Kipp haar zetel teruggeeft, uit de partij nu positievere bewoordingen over haar. Die waardeert ze, zegt Kipp. De manier waarop breuk tot stand kwam vindt ze niet chic.

  1. Weg met de misverstanden: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeidsmarkt
    PREMIUM

    Weg met de misverstan­den: project in Apeldoorn wil nieuwkomer helpen op arbeids­markt

    Waarom is het lastig voor veel nieuwkomers in Nederland een plek op de arbeidsmarkt te verwerven? Omdat die nieuwkomer en Nederlandse bedrijven elkaar niet altijd begrijpen, zo is al vaak vastgesteld. Een Apeldoorns initiatief probeert die eeuwige valkuil nu te dichten. Een eerste groep Syrische vrouwen is getraind om beter toegerust aan de slag te gaan. Grote zorgorganisaties zijn enthousiast.