Kiwa lanceert de opleiding Energietransitie en Duurzame Energie.
Volledig scherm
Kiwa lanceert de opleiding Energietransitie en Duurzame Energie. © Kiwa

Kiwa komt in Apeldoorn met vakopleiding voor nieuwe uitdagingen in energiesector

Kiwa begint in september in Apeldoorn met een vakopleiding die  beleidsmakers, technici en andere professionals klaarstoomt voor nieuwe uitdagingen in de energiesector. 

Het is volgens Kiwa voor het eerst dat opleiding op hbo-niveau over de energietransitie wordt gecombineerd met opleiding over duurzame en conventionele energiedragers. De opleiding is ontwikkeld voor assetmanagers, technici, uitvoerders en beleidsmakers die actief zijn in de energiesector.

Kennispartner

Kiwa is een bedrijf dat zich bezig houdt met testen, inspecteren en certificeren. ,,We zijn een belangrijke kennispartner op het gebied van gas- en elektriciteitsdistributie en delen onze kennis al jarenlang als aanbieder van technische opleidingen. De opleiding Energietransitie en Duurzame Energie is hierop een waardevolle aanvulling’’, zegt unit manager Sjoerd Delnoozaldus.

Mix

De deelnemers buigen zich bijvoorbeeld op een thema als hoe het toekomstige energienetwerk kan worden ingericht met een goede mix van nieuwe energiebronnen als waterstof, groen gas, warmtepompen en opgewekte zonne- en windenergie. Hoe moet deze infrastructuur vervolgens worden voorbereid op elektrische auto’s? En wat komt daarbij kijken in technisch opzicht en welke veiligheidsrisico’s brengt dit met zich mee? 

De Apeldoornse wethouder Jeroen Joon zette het sein op groen voor de hbo+-opleiding. Die sluit volgens hem goed aan bij de ambities van de Cleantech Regio Stedendriehoek.

Wethouder Jeroen Joon.
Volledig scherm
Wethouder Jeroen Joon. © Kiwa