,,Het grove werk, het maken van mallen en veel fijn werk. Dat is precies wat me aantrok”, vertelt Ugchelenaar Ko van de Beld over zijn passie: vioolbouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
,,Het grove werk, het maken van mallen en veel fijn werk. Dat is precies wat me aantrok”, vertelt Ugchelenaar Ko van de Beld over zijn passie: vioolbouwen. © Maarten Sprangh

Ko bouwt violen, maar heeft ze nog nooit bespeeld: ‘Mijn vrouw vond dat ik iets ter ontspanning moest doen’

Geef Ko van de Beld uit Ugchelen een gitaar en hij speelt de sterren van de hemel. Maar vioolspelen? Dat heeft hij nog nooit gedaan. En dat is best bijzonder voor een vioolbouwer. 

0 reacties

 1. Amadi (10) uit Apeldoorn kreeg botkanker, maar zit nu mét prothese als superheld bij een Happy Meal
  PREMIUM
  VIDEO

  Amadi (10) uit Apeldoorn kreeg botkanker, maar zit nu mét prothese als superheld bij een Happy Meal

  Ze dachten eerst dat hij groeipijn had, maar in werkelijkheid had de nu 10-jarige Amadi uit Apeldoorn botkanker. Door de ziekte moest zijn linkerbeen geamputeerd worden. In een nieuwe campagne van McDonald’s is een superheld van Amadi gemaakt, die de komende maand bij een Happy Meal zit. Van rapper Snelle kreeg Amadi zaterdag de eerste, levensgrote versie van het poppetje.
 2. Cas kan fluiten naar groot terras, burgemeester trekt vergunning voor café in Beekbergen weer in
  PREMIUM

  Cas kan fluiten naar groot terras, burgemees­ter trekt vergunning voor café in Beekbergen weer in

  Het zou voor een welkome aanvulling op z’n inkomsten moeten zorgen, het forse terras aan de achterkant van eetcafé Bij Cas in Beekbergen. Sinds april dit jaar had Caspar Woutersen de vergunning op zak. Nadat eerst personele problemen roet in het eten gooiden, raakt hij de permissie nu zelfs helemaal kwijt. Door omwonenden ingediende bezwaren zijn terecht, vindt de gemeente Apeldoorn.