Als actievoerders van Faunabescherming voorheen in het Kroondomein probeerden de koninklijke jacht tegen te gaan, werden ze direct geconfronteerd met politie en marechaussee. De koning sluit het jachtgebied nu opnieuw drie maanden af.
Volledig scherm
PREMIUM
Als actievoerders van Faunabescherming voorheen in het Kroondomein probeerden de koninklijke jacht tegen te gaan, werden ze direct geconfronteerd met politie en marechaussee. De koning sluit het jachtgebied nu opnieuw drie maanden af. © Archief, Harry Voss

‘Laat die bonnen maar komen!’ Oproep om massaal Kroondomein in te gaan, ondanks verbod van koning

Het afsluiten van Kroondomein Het Loo door koning Willem-Alexander moet massaal worden genegeerd. Die oproep doet Harry Voss, die zich als bestuurslid van Faunabescherming jarenlang verzette tegen het jaarlijkse toegangsverbod omwille van koninklijke jachtpartijen. De Vereniging Republiek wil een proces uitlokken door het verbod te negeren, dat vanaf morgen drie maanden geldt.

  1. Crisis bij Chinese vastgoedreus dreunt door tot in Apeldoorn: dochterbedrijf e-Traction te koop
    PREMIUM

    Crisis bij Chinese vastgoed­reus dreunt door tot in Apeldoorn: dochterbe­drijf e-Traction te koop

    De crisis bij de Chinese vastgoedreus Evergrande dreunt tot in Apeldoorn door. Nu Evergrande om omvallen staat, wordt het Apeldoornse e-Traction in de etalage gezet. Verkoop van het technologiebedrijf, dat elektrische wielaandrijvingen ontwikkelt, moet de schuldenlast van 260 miljard euro iets omlaag brengen. e-Traction is daarmee het eerste Nederlandse dochterbedrijf dat direct wordt geraakt door de crisis.