Door de opening van Medisch Centrum de Veluwe waren mensen in Apeldoorn voor bijvoorbeeld een endoscopisch onderzoek (foto) niet langer aangewezen op Gelre Ziekenhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Door de opening van Medisch Centrum de Veluwe waren mensen in Apeldoorn voor bijvoorbeeld een endoscopisch onderzoek (foto) niet langer aangewezen op Gelre Ziekenhuizen. © Archief, Cees Baars

Landelijke keten lijft Medisch Centrum de Veluwe in, elf jaar na opening in Apeldoorn

Privékliniek Medisch Centrum de Veluwe (MCV), wordt onderdeel van een landelijke organisatie van privéklinieken. De maag-, darm- en leverkliniek, die in 2010 werd opgericht in Apeldoorn en later een tweede vestiging opende in Hengelo, is overgenomen door DC Klinieken. Dat heeft na de overname verspreid over het land vijftien zelfstandige behandelcentra.   

  1. Voorst krijgt eerste vrouwelijke burgemeester, maar wie is Paula Jorritsma (53) eigenlijk?
    PREMIUM
    Profiel

    Voorst krijgt eerste vrouwelij­ke burgemees­ter, maar wie is Paula Jorritsma (53) eigenlijk?

    Nog een kleine maand en dan krijgt Voorst een nieuwe burgemeester. Deze keer geen burgervader, maar voor de eerste keer een burgermoeder. Paula Jorritsma (53) heeft de primeur. Ze verruilt naar verwachting in februari ‘haar’ gemeente Altena in Brabant, waar ze wethouder is, voor het Gelderse Voorst. Maar wie is deze, debuterende vrouwelijke burgemeester eigenlijk? Een profiel.