Volledig scherm
PREMIUM
Het eind van de bouw komt in zicht op Anklaar 2.0. Drie grote bakken bovenop de parkeergarage werden gisteren gevuld met grond, waarin groen wordt aangeplant. © Kevin Hagens

Lange koopzondagen zijn Anklaar 2.0 (nog) niet gegund in Apeldoorn

Twaalf lange zondagen ‘knallen’ na de opening van het nieuwe winkelcentrum... De winkeliers van Anklaar hebben verruiming van de winkeltijden gevraagd nadat ze de nieuwbouw in gebruik nemen, maar burgemeester en wethouders willen daar niets van weten. Ze richten zich nu op de Apeldoornse politiek.

Sinds februari 2015 ontvangen de winkeliers hun klanten in een tijdelijk winkelcentrum aan de Saloméstraat, sinds het verouderde winkelcentrum aan het Operaplein tegen de vlakte ging. Nu ze de nieuwbouw bijna in gebruik kunnen nemen, bepalen de winkeliers hun strategie voor de toekomst. Verruiming van de openingstijden is daarbij opnieuw een wens.

  1. Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?
    PREMIUM

    Wanneer is er sprake van een poging tot doodslag of doodslag?

    Afgelopen dinsdag overleed de 26-jarige Apeldoorner Mike ter Halle nadat hij vorig weekeinde vermoedelijk opzettelijk werd aangereden door een 18-jarige plaatsgenoot. De politie hield de 18-jarige in eerste instantie aan op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding. De rechter-commissaris besloot dinsdag de verdachte nog zeker veertien dagen vast te houden, en de verdenking te verzwaren naar poging tot doodslag. Waarom is er sprake van een verdenking poging tot doodslag?