Het gaat vaak maar net goed op de oversteekplaats aan de Wapenrustlaan, zo ook hier: automobilisten zien fietsers te laat aankomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gaat vaak maar net goed op de oversteekplaats aan de Wapenrustlaan, zo ook hier: automobilisten zien fietsers te laat aankomen. © Maarten Sprangh

‘Levensgevaarlijke’ plek in Apeldoorn aangepast, toch blijft buurt boos: ‘Wat los je ermee op?’

,,Goedkope aanpassingen’’, noemt buurtbewoner Sandra Bouman de poging van de gemeente Apeldoorn om de verkeersveiligheid bij de ‘levensgevaarlijke’ Wapenrustlaan aan te pakken. Er werden diverse maatregelen getroffen, waaronder een bochtverkleining. Nog altijd is dat volgens omwonenden niet genoeg. ,,Wat los je hiermee op?”

  1. Ugchelen heeft met vestiging van meesterslager weer vet op de botten: ‘Ik wil de beste van Nederland zijn’
    PREMIUM

    Ugchelen heeft met vestiging van meestersla­ger weer vet op de botten: ‘Ik wil de beste van Nederland zijn’

    Vorstelijke stukken cote de boeuf en entrecote hangen al te rijpen, klaar om voor de feestdagen te worden geportioneerd. Terwijl het aantal vestigingen in Nederland ieder jaar terugloopt, heeft Ugchelen over een week weer een slagerij, in het pand waar tien jaar geleden de dorpsslager zijn deuren sloot. Diens opvolger barst van ambitie: Hans-Peter Spaans (34) is een van de tien Nederlanders met de titel meesterslager.