Lijsttrekker Denk stemt gewoon in Apeldoorn

VIDEOGewoon in Apeldoorn. Het is niet alleen de slogan van de stad. Het ging vanmorgen ook op voor de lijsttrekker voor de Europese verkiezingen van Denk.

Ayhan Tonca bracht zijn stem uit in de Zonnewende, de basisschool bij hem om de hoek. ,,Nee, ik heb niet op mezelf gestemd. Dat doe ik nooit", vertelde Tonca nadat hij het papier met zijn stem in de daarvoor bestemde grijze kliko had gedeponeerd. 

Uiteraard had de Apeldoorner wel op zijn eigen partij gestemd. Die mikt op twee zetels in Brussel. Tonca rekent erop dat het er minimaal eentje wordt. Het is de bedoeling dat hij die dan zelf in gaat nemen.

Volledig scherm
Ayhan Tonca deponeert zijn stem in de daarvoor bestemde grijze kliko op basisschool De Zonnewende. © Maarten Sprangh
  1. Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoorner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Eis: 2 jaar cel voor bejaarde Apeldoor­ner wegens misbruik kleinkind. ‘Ik verdien straf, huppekee’

    Een 83-jarige inwoner van Apeldoorn dreigt de gevangenis in te draaien, omdat hij een aantal jaar geleden zijn kleinzoon tijdens een logeerpartijtje heeft misbruikt. Het kind was toen een jaar of vijf, zes. De officier van justitie in Zutphen eist twee jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. ‘Dan ga ik verhuizen uit Apeldoorn’, reageerde opa B. van Z. in de rechtbank, ‘want ze zeggen wel eens Apeldoorn Babbeldoorn. Als ik zo’n tijd weg ben komt het uit in mijn omgeving’.