De politie doet buurtonderzoek na de beroving in Apeldoorn
Volledig scherm
De politie doet buurtonderzoek na de beroving in Apeldoorn © Luciano de Graaf

Man (18) gewond bij beroving in Apeldoorn, dader nog spoorloos

UpdateDe politie is een dag na een poging tot beroving aan de 2e Wormenseweg in Apeldoorn nog altijd op zoek naar een verdachte. Het slachtoffer raakte bij de schermutseling lichtgewond.

De poging tot beroving vond dinsdag aan het einde van de middag plaats, in een steegje tussen 2e Wormenseweg en de Fitislaan. De berover probeerde een tas van een 18-jarige man uit Apeldoorn mee te nemen, maar slaagde daarin niet. Bij de schermutseling raakte het slachtoffer lichtgewond. Een vrouw die in het bijzijn van de Apeldoorner was raakte niet gewond. De dader koos uiteindelijk zonder buit het hazenpad, hij rende weg via de Fitislaan richting de 1e Wormenseweg.

Burgernet

Kort na 18.00 uur werd een burgernetmelding verspreid om de dader met hulp van omwonenden op te sporen. Tot een arrestatie op de avond zelf kwam het niet. Daags na de beroving werd duidelijk dat er geen wapen werd gebruikt bij de poging tot beroving. ,,Voor zover bekend was er geen sprake van een wapen,’’ meldt politiewoordvoerder Jacqueline Rustidge. Zij hoopt dat getuigen die zich nog niet hebben gemeld zich spoedig melden bij de politie.

In het burgernetbericht werd ook een signalement verspreid van de verdachte. Het zou gaan om een man van ongeveer 20 jaar oud in een hoody. Op de hoody stond op de rug de tekst Northface. De man droeg witte sneakers met witte accenten.