Volledig scherm
Een oudere vrouw werd bruut overvallen in haar woning in Apeldoorn. © Luciano de Graaf

Man (29) opgepakt die 68-jarige Apeldoornse met grof geweld beroofde

De politie heeft  vanmorgen een 29-jarige man uit Apeldoorn opgepakt die in maart een 68-jarige vrouw uit Apeldoorn heeft beroofd. De vrouw raakte gewond bij de overval.

Het is dinsdag 19 maart als een oudere bewoonster van een woning aan het Schoutenveld in Apeldoorn een man binnen laat die zich voordat als enquêteur. De man berooft vervolgens de vrouw van haar bankpas met grof geweld. Hierbij raakt de vrouw gewond. De man gaat er vervolgens vandaar en pint geld bij de automaat aan De Eglantier en daarna bij de geldautomaat aan het Operaplein. 

De politie wist de verdachte dankzij tips aan te houden. 

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.