Groepsfoto van het Matrozenkoor.
Volledig scherm
Groepsfoto van het Matrozenkoor. © Eigen foto

Matrozenkoor verzorgt benefietconcert op Apeldoornse zaterdagmarkt

Het Matrozenkoor Apeldoorn, ook wel het Goede Doelenkoor genoemd, geeft 27 augustus vanaf 11.00 uur een benefietconcert op de Apeldoornse zaterdagmarkt. Het koor treedt veelvuldig op in de regio en het programma is altijd Nederlandstalig.

 1. Hendrina uit Apeldoorn is het zat, wéér wachten op een bus die niet komt: ‘Houd ons tenminste op de hoogte’
  PREMIUM

  Hendrina uit Apeldoorn is het zat, wéér wachten op een bus die niet komt: ‘Houd ons tenminste op de hoogte’

  Omdat er tussen Apeldoorn en Arnhem vanwege een tekort aan chauffeurs minder bussen rijden, kiest Hendrina de Graaf voor lijn 108 om naar en van Christelijke Hogeschool Ede (CHE) te gaan. Op de terugweg staat de Apeldoornse echter geregeld te wachten op bussen die niet komen. ,,Ik snap niet dat het Keolis niet lukt de reisplanner actueel te houden, want dan weet je tenminste waar je aan toe bent.’’ Keolis erkent het euvel, maar heeft ook goed nieuws.
 2. Oekraïne-oorlog gooit huizenmarkt óók in Apeldoorn op slot, verkopers hopen op kijkers op open dag
  PREMIUM

  Oekraïne-oor­log gooit huizen­markt óók in Apeldoorn op slot, verkopers hopen op kijkers op open dag

  Rijen gegadigden stonden in een rij, overbieden was eerder regel dan uitzondering. Sinds pakweg april weten Tom Oudshoorn en Nicka Vermeer beter. De gevolgen van de oorlog in Oekraïne, inflatie en renteverhoging laten zich voelen voor de huizenverkopers, die destijds nog dachten op korte termijn een verkoopakte te kunnen tekenen. ,,We hebben sinds april twee kijkers gehad.’’
 3. AGOVV verzet zich tegen plannen van gemeente Apeldoorn: ‘Handen af van onze velden’
  PREMIUM

  AGOVV verzet zich tegen plannen van gemeente Apeldoorn: ‘Handen af van onze velden’

  Twee voetbalvelden van AGOVV worden binnen anderhalf jaar weer overloopparkeerplaats van Apenheul. Dat stelt de gemeente Apeldoorn tijdens een juridische procedure over overlast die wijkbewoners ondervinden door Apenheul-parkeren. Daarvoor zou het de gemeente volgend jaar moeten lukken om de velden te ‘annexeren’, zoals AGOVV het noemt. Wijkbewoners geloven daar niets van. De club verzet zich met hand en tand.